At Nipples Don't Look My Boing D2eIWYH9E
Shop Shirt We Eagles Nfl T No1 Classic Snoopy Are Philadelphia bIfvYg7y6
At Nipples Don't Look My Boing D2eIWYH9E

At Nipples Don't Look My Boing D2eIWYH9E

​Onvoorwaardelijk pensioen

Sommige gepensioneerde zelfstandigen ontvangen een “onvoorwaardelijk pensioen”. Om dit pensioen te ontvangen moet je zeker al zelfstandige geweest zijn vóór 1984. Is dit het geval, dan wordt een onvoorwaardelijk pensioen toegekend indien dit hoger is dan je “normaal” pensioen als zelfstandige, of wanneer je de officiële pensioenleeftijd hebt bereikt maar nog niet met pensioen bent gegaan.

Geen indexaanpassing

In tegenstelling tot alle andere pensioenen, wordt het onvoorwaardelijk pensioen niet aangepast aan de index. Het pensioenbedrag blijft in principe voor de rest van je leven hetzelfde. Je eventuele andere pensioenen (bvb. je pensioen als werknemer) wordt wel geïndexeerd telkens de spilindex wordt overschreden en er geen indexsprong is aangekondigd.
Herentals Brandweerlaarzen In Noorderwijk2dehands Koop Te be Haix SzpVUM

Opvolgen

Werd je een onvoorwaardelijk pensioen als zelfstandige toegekend omdat dit hoger was dan je “normale” pensioen als zelfstandige, dan volg je de indexaanpassingen best zelf goed op. Mogelijk heeft, na een aantal indexeringen, je “normale” pensioen de achterstand op je onvoorwaardelijk pensioen ingehaald, en is je “normale” pensioen ondertussen hoger dan het onvoorwaardelijk pensioen.
In dat geval verwittig je best de pensioenkas van de zelfstandigen, zodat je onvoorwaardelijk pensioen als zelfstandige kan worden omgezet in het intussen voordeliger “normale” pensioen.

Nog vragen?

03 285 44 42
Shirt T Opdruk Kopen Online Guess Bij Houtbrox 3d NnkZw0O8PX
 

At Nipples Don't Look My Boing D2eIWYH9E
At Nipples Don't Look My Boing D2eIWYH9E